A környék és programok

Felsorolni is nehéz a nevezetesebb kastélyokat, erődöket, múzeumokat, amelyek szerencsére megmaradtak nekünk. Ezek közül meg kell említeni a zalaegerszegi és a szombathelyi falumúzeumot, a Szalafő-Pityerszeren eredeti állapotában megőrzött házcsoportot, a körmendi Vármúzeumot, a szombathelyi Savaria Múzeumot, az őriszentpéteri Múzeumot, a cseszneki, a magyarszombatfai és a zalalövői múzeumként megtartott parasztházakat, az egervári és a jánosházi reneszánsz várkastélyokat.

Őriszentpéter

Szentgotthárd

Őrség - harangláb

Velemér

Őriszentpéter: a Zala két partján települt nyolc szer, XIII. századi erődített templom , középkori téglaégető

Szentgotthárd: barokk kolostor és templom Dorfmeister freskókkal, Helytörténeti Múzeum Délnyugat-Dunántúl fazekastermékeivel, a gótikus eredetű rábakéthelyi templomban római domborművek, a rábafüzesi régi iskolában néprajzi gyüjtemény, farkasfai harangláb

Szentgyörgyvölgy: 1787-ben épült festett kazettás református templom , 1774-ben épült katolikus templom Dorfmeister freskókkal, régészeti ásatás (7000 éves falu maradványai)

Velemér: XIII. századi műemléktemplom Aquila János freskóival.

Mindezeket bátran ajánlhatjuk megtekintésre, s a felsorolást még hosszan lehetne folytatni.

Szentgyörgyvölgy

Magyarföld

Pityerszer

St. Gotthard Spa & Wellness

A környéken kerékpárutak és gyönyörű, jelzett turista utak és tanösvények várják a kerekezni, kirándulni, túrázni vágyókat.

További kikapcsolódást nyújthat a Rába és a környékbeli tavak vadregényes tájainak felfedezése, ahol lehetőség nyílik horgászatra és vadvízi evezésre.

A szentgotthárdi St.Gotthard Spa&Wellness fürdő, a máriaújfalui Hársas-tó szintén kellemes kikapcsolódást nyújt a strandolni vágyóknak. 

További részletek és térkép: itt (pdf)