A VADKÖRTE FOGADÓ


Fogadónk a dimbes-dombos ôrségi falut átszelô út mentén található. Nevét a portán magasodó vén vadkörte fáról kapta. Az épület együttes felújítása 10 éve kezdôdött, amikor is megvásároltuk a nagyon romos állapotban lévô, a múlt század elején épült kódisállásos parasztházat. A folyamatos építési munkálatok elsô fázisa során elkészült a felújított, de régi formáját megôrzô ház, mely két különálló apartmannak ad helyet. Apatmanonként két szobát kínálunk vendégeinknek, melyek kettô, illetve három ágyasok, továbbá felszerelt konyhával rendelkeznek. Az apartmanok pótágyazhatók. A ház mögött található a pihenôkert, gyümölcskerttel, benne fából készült játékok a gyerekeknek, rostsütô kemence, bográcsfôzôhely és egy múzeális értéku óriásprés borozószín.

A növekvô igényeknek köszönhetôen bôvítettük fogadónkat egy boronafaházzal, amely helyet ad az étteremnek és a saját fürdôszobával rendelkezô szobáknak. Képek: itt (pdf)

Az ôrségi építészet egyik sajátossága a fagerendákból, boronafog szeruen összeállított épületek, ami még egy külsô sárral tapasztott fehérre lemeszelt réteget kapott. Mi ettôl egy kicsit eltértünk, nem megsértve Ôseink építési kultúráját, hiszen a fa berendezése is hangsúlyozza, melyet a kézzel faragott bútorzat remekül kiemel. A hozzánk betérô vendégeket szívélyesen fogadjuk hangulatos kis éttermünkben, ahol kedvükre válogathatnak a bôséges ételkínálatból, melyre a falusi, magyaros ízek a jellemzôek. Ízelítô gyanánt az étterem link alatt a fogadósné ajánlatát kérjük tekintse meg. Vendégeink biztosan nem távoznak tôlünk kellemesen megtömött bendô nélkül, amit fínom borokkal, egyéb italokkal leöblíthetnek. Éttermünk két különálló egy nemdohányzó, illetve egy dohányzó terembôl áll 30-30 fô részére ad helyet. A különterem lehetôséget ad meghitt családi rendezvények, üzleti megbeszélések lebonyolítására. Jó idô esetén a szép kilátást nyújtó 28 fôs teraszon is helyet foglalhatnak vendégeink.

Bízunk benne, hogy nyúlfarknyi bemutatkozásunk megtetszett Önöknek és a közeljövôben találkozni fogunk.

Munkatársaink egész évben a rendelkezésükre állnak.